Domov Dječje autosjedalice Dječja autosjedalica RECARO SALIA 125 KID iSize [61-125 cm] Steel Blue

Dječja autosjedalica RECARO SALIA 125 KID iSize [61-125 cm] Steel Blue

recaro
i-Size

Dječja autosjedalica RECARO Salia 125 KID je siguran suputnik na svakoj vožnji i oduševljava s dugim periodom korištenja sve od cca. 9 mjeseci pa do približno 7.godine starosti. Zahvaljujući rotaciji sjedalice za 360 stupnjeva, dijete veoma jednostavno i to u ergonomskom položaju za naša leđa namjestimo u autosjedalicu, odnosno uzmemo ga iz autosjedalice, kada dospijemo na cilj. Vaša leđa će vam biti zahvalna!

441.99 €
519.99 €
3.331,50 kn 3.919,42 kn

Akcijska cijena vrijedi do: 22.07.2024

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 441.99 €

23.7.2024 time

Dječja autosjedalica RECARO Salia 125 KID i-Size

61 – 125 cm
od cca 9 mjeseci
do 7 godina

Je li vaša beba prerasla “jaje”? RECARO Salia 125 Kid savršen je nasljednik: impresionira dugim razdobljem korištenja od oko 9 mjeseci do 7 godina i omogućuje vožnju suprotnom smjeru kao u smjeru vožnje.
Što se tiče sigurnosti, dječja sjedalica i-Size uvjerava svojom naprednom bočnom zaštitom (ASP), školjkom sjedalice koja apsorbira energiju i RECARO patentiranim sigurnosnim sustavom HERO.

RECARO je svakako mislio također na udobnost roditelja: zahvaljujući rotaciji sjedalice za 360 stupnjeva, dijete veoma jednostavno i to u ergonomskom položaju za naša leđa namjestimo u autosjedalicu, odnosno uzmemo ga iz autosjedalice, kada dospijemo na cilj. Jer su također i vaša leđa važna!

autosjedalica-recaro-salia-125-kid-lifestyle

JEDNORUČNO NAMJEŠTANJE POLOŽAJA ZA ODMOR

Dječja autosjedalica Salia 125 KID ima različite nagiba položaja za odmor, ne glede na to, da li je dijete pričvršćeno s unutarnjim sistemom sigurnosnog pojasa u 5 točaka ili kasnije sa sistemom sigurnosnog pojasa u 3 točaka. Položaj za odmor je veoma nagnut unazad i nudi optimalnu udobnost. I, što je tu najbolje za roditelje? Da položaj za odmor možemo postaviti samo s jednom rukom.

djecja-autosjedalica-recaro-salia-125-naklon-pozicija-za spavanje

INTUITIVNO NAMJEŠTANJE U AUTO

Upotreba ISOFIX točaka pričvršćivanja u autu te Isofix potporne noge omogućava jednostavnost, brzinu i čvrstoću namještanja dječje autosjedalice. Salia 125 KID je izrađena po najnovijim i najstrožim zahtjevima standarda sigurnosti i-Size. Tri točke pričvršćivanja drže autosjedalicu čvrsto na svom mjestu i absorbiraju energije, koje bi djelovale na dijete u slučaju sudara.

djecja-autosjedalica-recaro-salia-125-instalacija-isofix

DUG PERIOD KORIŠTENJA

RECARO Salia 125 KID će vas oduševiti s mogućnosti dugog perioda korištenja – primjerena je od cca 9 mjeseci, pa sve do približno 7. godine starosti. Po visini podesivo uzglavlje sjedalice se u potpunosti prilagođava visini djeteta i raste zajedno s njim.

ROTACIJA ZA 360 STUPNJEVA

Zahvaljujući praktičnoj funkciji rotacije, školjku sjedalice okrenete na stranu samo s jednom rukom u jednom potezu, da djecu lakše namjestite u optimalan položaj sjedenja. Vaša leđa će vam biti zahvalna.

ADVANCED SIDE PROTECTION (ASP)

Ugrađena zaštitna krilca se brzo i posve jednostavno otvaraju na strani vrata automobila. Tako u slučaju bočnog sudara absorberi energije smanjuju jačinu udarca, koji bi djelovali na djetetovo tijelo. Kombinacija strukture školjke sjedalice i bočnih krila nude dvostruku zaštitu u slučaju bočnog sudara.

AIR VENTILATION SYSTEM

Svježi zrak svakome dobro dođe. On je u dječjoj autosjedalici Salia 125 KID osiguran tako, da prolazi kroz otvore na vanjskom dijelu školjke i kroz mrežastu tkaninu u presvlaci, koji omogućavaju neprekinuto kruženje zraka.To je najviši mogući stupanj udobnosti i dobrog osjećaja. Ne glede na to, da li ćete biti na kratkoj vožnji do bake ili s cijelom obitelji na putu na more – na taj način će mali istraživači za vrijeme vožnje uvijek biti dobro raspoloženi.

Otroški avtosedež RECARO SALIA 125 KID iSize 3

Školjka sjedalice, koja absorbira energije

u slučaju mogućeg sudara, energije se prilikom sudara otpuštaju i apsorbiraju u školjci autosjedalice.

Patentirani HERO sigurnosni sistem

djecu između 61 i 105 cm visine jednostavno i brzo pričvrstimo s korištenjem sigurnosnih pojasa u 5 točaka s patentiranim HERO sistemom.

Sustav HERO sprječava, da bi se sigurnosni pojasevi uvrnuli ili skliznuli s ramena, istovremeno olakšava sigurno i jednostavno pričvršćivanje djeteta u sjedalicu.

Po visini podesiv naslon za glavu s integriranim sigurnosim pojasevima

nudi jednostavno i individualno prilagođavanje rasta djeteta i istovremeno omogućuje ergonomski položaj tijela u sjedalici (od 61 do 105 cm djetetove visine).

 

Označen tijek sigurnosnog pojasa

pravilno namještanje autosjedalice i pričvršćivanje djeteta je olakšano sa zelenim oznakama.

Intuitivno jednoručno rukovanje sa sjedalicom

sve važne postavke jednostavno dohvaćamo samo s jednom rukom.

Ergonomski dizajn

niži bočni nasloni omogućavaju roditeljima lakše i bolje ergonomsko namještanje djeteta u sjedalicu.

Ugrađen prostor za spremanje sigurnosih pojaseva

jednostavno pretvaranje u sjedalicu sljedeće grupe – sistem sigurnosnog pojasa u 5 točaka pospremimo u konstrukciju sjedalice.

Presvlake koje se mogu skinuti i prati

još jedna značajka koja roditeljima omogućava bezbrižnost: sve presvlake se mogu skinuti i oprati u perilici rublja.

RAZLIKE između modela SALIA, SALIA 125 KID i SALIA 125

Salia

 • Odličan izbor kao napredna autosjedalica nakon “jajeta“
 • Zahvaljujući dodatnemu ergonomskom unutarnjem jastučiću, položaj mališana će u sjedalici biti optimalan
 • RECAROva ergonomska pjena u sjedećem predjelu, koja se koristi u automobilskoj industriji, u potpunosti se prilagođava djetetovom tijelu i osigurava najvišu mjeru udobnosti
 • Memorijska pjena u uzglavnom dijelu sjedalice
 • Praktični gumbi za rotaciju sjedalice se nalaze na obje strane sjedalice – jednostavan pristup i okretanje samo s jednom rukom
 • Nakon završetka korištenje autosjedalice Salia, dijete treba samo još autosjedalicu grupe 100-150 cm (kao npr. Mako Elite 2, Monza Nova 2 Seatfix,…).

Više

autosjedalica-recaro-salia-silent-grey-7-6

Salia 125 KID

 • Bez unutranjog jastuka za manje dijete
 • Nagib sjedalice u suprotnom smjeru vožnje je za 3° veći nego kod modela Salia
 • U sjedećem predjelu nema RECAROve ergonomske pjene
 • Gumb za rotaciju sjedalice se nalazi na prednjem dijelu Isofix podnožja
 • Nakon završetka korištenja autosjedalice Salia 125, dijete također treba još i autosjedalicu grupe 125-150 cm (kao npr. Mako Elite 2, Monza Nova 2 Seatfix,…), ili samo “booster bez naslona“, koji sa stajališta sigurnosti u autu nije optimalan izbor (dijete nema bočne zaštite ili oslonca, kada zaspe).

Više

djecja-autosjedalica-recaro-salia-125-KID-iron-red-png-7-6

Salia 125

Potpuno ista autosjedalica kao Salia 125 KID, osim što ima ta još dodatni unutarnji jastuk za novorođenče.

djecja-autosjedalica-recaro-salia-125-steel-blue-7-6 copy

TEHNIČKI PODACI

UN R129/03 (i-Size)
44 / 49 / 61 cm
Od 61 do 105 cm visine (preporučljivo).
Od minimalno 76 cm do 125 cm visine.
Boje na slici se mogu razlikovati od originala.
Molimo vas da uzmete u obzir, da je navedena dobna skupina samo smjernica, koja se temelji na prosječnim vrijednostima i ne ograničava niti jamči vrijeme korištenja.
autosjedalica RECARO Salia 125 KID Isofix baza je dio sjedalice.

MONTAŽA SJEDALICE I VEZIVANJE DJETETA

zašto-izabrati-recaro-juraj-šebalj
zakaj-recaro-udobje-monza-png
zašto-recaro-salia-varnost
zašto-recaro-zabava-sound

Zašto izabrati RECARO?

Sigurnost, ergonomija i udobnost. Tri ključne značajke branda, koje su zapisane u njegovom DNK već više od 110 godina. RECARO je sinonim za kvalitetu i inovativnost te brend, koji također ima istinsko povjerenje mnogih hrvatskih roditelja – neka njihove dječje autosjedalice i kolica oduševe također i Vas!

Ergonomija

RECARO ergonomski pristup znači, da djeci svaki put omogućimo najbolju moguću vožnju, a da pri tome ne ugrožavamo njihovu maksimalnu sigurnost te dizajn dječjih autosjedalica i kolica.
U suradnji s ortopedima i fizioterapeutima su izradili te dizajnirali proizvode, koji osiguravaju optimalan oslonac za leđa Vašega djeteta, kako za vrijeme sjedenja u kolicima, tako u autosjedalici za vrijeme vožnje.

Kada se radi o sigurnosti, nikada ne rade kompromise

U RECARO DNK je već više od 110 godina. Ne rade na način i samo zato, da bi ispunili standarde, već teže k najboljem. Sigurnosti Vaše obitelji ne vide samo kao standard, koji je potrebno ispuniti. Sigurnost je za njih jedina karakteristika, koja je na kraju uistinu važna.

U sinergiji sa sigurnošću

Zahvaljujući ugrađenim zvučnicima i džepu za uređaj u većini većih autosjedalica, Vaša će se djeca za vrijeme vožnje zabavljati i tako će im također duža vožnja na putovanju postati kraća: mogu se nasloniti prema nazad i slušati najdraže priče i pjesme, u međuvremenu dok njihova glavica ostaje sigurna u uzglavlju autosjedalice.

Tražilica autosjedalica

Naš Hepi Pomoćnik pomoći će vam odabrati najprikladniju autosjedalicu za vaše potrebe.

O nama

Proizvođači:

RECARO
Besafe

Korisni blog postovi

5 savjeta za organizaciju dječjih igračaka

Tim Hepikids vam je pripremio pet jednostavnih savjeta koji će vam olakšati ovaj zadatak!

image

Kako sigurno prevesti novorođenče od rodilišta do vaše kuće

Nema mnogo dirljivih trenutaka, kao što je prvi odlazak iz rodilišta, uz svoje novorođenče. Preplavi vas osjećaj ponosa, sreće i nježnosti, ali istovremeno se pojavljuje i briga za sigurnost vašeg malog blaga na putu.

image

Kako guralica potiče razvoj vašeg djeteta

Jeste li ikada promatrali kako vaš mališan s veseljem juri dvorištem na svom guralici? Možda ste se zapitali je li to samo igra ili ta aktivnost također ima dugoročne koristi za razvoj vašeg djeteta.

image

Kako izabrati dječju autosjedalicu?

image

Top 5 aktivnosti za bezbrižnu zabavu

Tim Hepikids vam je pripremio Top 5 aktivnosti za bezbrižnu zabavu

image
Proizvod je dodan u usporedbu.
close
  Košarica
  Vaša košarica je praznaIdi natrag
  Preporučujemo