Ideje za zabavu na duljim vožnjama

Kako začiniti dugu obiteljsku vožnju da u autu ne bude plakanja i nervoze? Pročitajte naše ideje i savjete >>

Vikend je tu i obitelj se konačno opet sprema na izlet. Kupanje u toplicama, zabava na skijalištu ili hvatanje sunčevih zraka u planinama?

Gdje god se uputite, duža vožnja s najmlađima zna biti napornija od svakodnevnih kraćih putovanja. Brzo im počinje biti dosadno, pa kreću otkopčavati ili čak olabave sigurnosne pojaseve te rade druge ludosti, koje negativno utječu na sigurnost u autu.

Kako dakle pobrinuti, da nam mališanova ogorčenost ne pokvari veselu atmosferu još prije dolaska na cilj? Pripremili smo nekoliko ideja!

Knjige

Već prije puta se opremite s knjigama, slikovnicama ili stripovima, odgovarajućima za djetetovu dob i interes.

Sa sobom na putovanje ponesite one, koje najrađe čita također kod kuće. Pažnju će potaknuti također i nove, takve koje dijete vidi prvi puta i još uvijek ih se nije navikao. Možda ćete se prije izleta uputiti još i u najbližu knjižnicu ili knjižaru?

Pjesme i bajke

Pjevanje pjesama u automobilu se uvrštava u jednu od najstarijih metoda pobjeđivanja dosade izbjegavanja pitanjima “Da li smo već tamo?” “Kada ćemo biti?” “Koliko još dugo?” Dječje pjesmice i brojalice znaju biti zabavne, a moramo priznati sami sebi, da ih seroditelji naviknu prije od djece, koja bi jedno te isti hit ponavljali cijelim putem.

U RECARO autosjedalicama Tian EliteMonza Nova 2 Seatfix i Mako Elite 2  rješenje je također za to. U uzglavlju sjedalice ugrađeni zvučnici će pobrinuti, da dijete može slušati svoje najdraže pjesme “na repeat”, za vrijeme dok vi slušate najdražu radijsku postaju, podcast ili prometne informacije. Još jedan bonus u sjedalo ugrađeni zvučnik je ta, da je s time dijete motivirano, da drži glavu unutar uzglavlja sjedalice što dodatno brine za njegovu sigurnost.

RECARO Toria Elite

Pobrinite za udobnost

Jasno je, da će mali putnik početi sa zamjerkama, ako mu za vrijeme vožnje bude neudobno. Sve to naravno kreće već s izborom kvalitetne autosjedalice. Ako samo ta ima naslon za noge (kao npr. RECARO Tian Elite i Mako Elite 2), koju podesite po mjeri djeteta, udobnost će biti toliko veća i vožnja ugodnija za sve suputnike.

Pobrinite također, da je dijete pravilno namješteno i pričvršćeno u autosjedalicu. Da izbjegnete najčešće greške kod namještanja djece u autu u zimskim mjesecima, pročitajte našu zadnju blog objavu.

Ako će se vaš mališan osjećati udobno i u autu mu neće biti prevruće ili previse mraza, bit će spremni sudjelovati također u svim igrama, koje sadrži vaša mašta (Npr. Potraži žuti auto, tko prvi zagleda more, koliko životinja ćemo sresti na putu,…)

Da li želite više korisnih savjeta?

Naručite se i prijavite na naše e-vijesti, gdje za vas pripremamo zanimljive sadržaje i korisne savjete, koji će olakšati svakodnevni obiteljski život.

Za Hepi mališane i roditelje!v

Proizvod je dodan u usporedbu.
    Košarica
    Vaša košarica je praznaIdi natrag
    Preporučujemo