Kako po zimi namjestiti dijete u autosjedalicu?

Debele zimske jakne i kombinezoni ne spadaju u dječju autosjedalicu! Kako zimi sigurno voziti dijete u autosjedalici, a da mu još bude toplo? Pročitajte >>

Kako po zimi namjestiti dijete u autosjedalicu, kako bi vožnja bila što ugodnija?

Niske temperature, jutarnje “struganje” zamrznutih automobilskih stakla, bunda, kapa, rukavice, uznemiren mališan i još štošta. Nažalost, nemamo svi mogućnosti, da bi nas naš limeni konjić čekao u garaži, ugodno ugrijan za zimsku vožnju.

Isto tako se zna oblačenje tvrdoglave djece u zimsku odjeću pretvoriti u napornu tjelovježbu, koja izmuči roditelje, uzima toliko vremena te uznemiruje djecu.

Često nam se iz tog razloga čini suvišno oblačiti dijete, prije nego li napustimo kuću ili stan, prije ulaska u automobil također opet skinutii na cilju ponovno obući prije nego li mališan izađe van na mraz.
Uf, toliko posla samo za kratku vožnju do najbliže trgovine, vrtića ili za vrijeme posjete baki ili djedu.

Neispravno korištenje znači opasnost

U zimskim mjesecima tako vidimo djecu obučenu u toplu zimsku odjeću i namještene u autosjedalice. Takav način vožnje ne savjetujemo iz dva razloga. Prvi je povezan sa sigurnošću. Naime, kod takvog načina pričvršćivanja između djetetovog tijela i sigurnosnog remena, zbog debelog sloja odjeće ostaje previše prostora odnosno zraka. U slučaju sudara ili brzog kočenja, na taj način sigurnosni pojasevi nisu dovoljno čvrsto zategnuti, da bi spriječili pomicanje djetetovog tijela u autosjedalici, kao što je predviđeno prilikom pravilne upotrebe.

Drugi razlog je samo udobnost. Unatoč niskim vanjskim temperaturama, temperature se u vozilu brzo popnu na sobnu temperaturu i tako djetetu, obučenom u zimsku odjeću, može veoma brzo postati vruće i neudobno. Dijete će krenuti s pritužbama i plačem što će zasmetati vašoj koncentraciji za vrijeme vožnje. I opet smo kod sigurnosti.

Ispravno korištenje

Što savjetujemo? Dijete u autosjedalicu namjestite bez zimske odjeće, jakne, bunde, prsluka, kombinezona i slično. S tom odjećom ga (kada je pravilno zavezan i pričvršćen) samo pokrijte, ili mu odjeću obucite “naopako” i kada se vozilo zagrije, jednostavno mu skinite.

Kod upotrebe jajeta, savjetujemo tomu namijenjene zimske vreće za jaje, koja ima vodilice za sigurnosne pojaseve ili dijete pokrijemo s dekicom, koju kasnije samo skinemo. Na taj način će biti pobrinuto za sve. Na prvom mjestu je sigurnost, zatim zaštita djeteta od mraza i kasnije, kada se auto zagrije od topline. Vaša vožnja će na taj način biti ugodna i posljedično također za vas, kada ćete se moći mirno posvetiti zimskim uvjetima na cesti.

Proizvod je dodan u usporedbu.
    Košarica
    Vaša košarica je praznaIdi natrag
    Preporučujemo