Domov Dječje autosjedalice Dječja autosjedalica RECARO SALIA 125 i-Size [40-125 cm] Sweet Curry

Dječja autosjedalica RECARO SALIA 125 i-Size [40-125 cm] Sweet Curry

recaro

Dječja autosjedalica RECARO Salia 125 je siguran suputnik na svakoj vožnji i oduševljava s dugim periodom korištenja sve od rođenja pa do približno 7.godine starosti. Zahvaljujući rotaciji sjedalice za 360 stupnjeva, dijete veoma jednostavno i to u ergonomskom položaju za naša leđa namjestimo u autosjedalicu, odnosno uzmemo ga iz autosjedalice, kada dospijemo na cilj. Vaša leđa će vam biti zahvalna!

512.99 €
569.99 €
3.866,66 kn 4.296,30 kn

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 512.99 €

4.10.2023

Dječja autosjedalica RECARO Salia 125 i-Size

40 – 125 cm
od rođenja do
do 7 godina

Dječja autosjedalica RECARO Salia 125 je siguran suputnik na svakoj vožnji i oduševljava s dugim periodom korištenja sve od rođenja pa do približno 7.godine starosti i omogućuje vožnju suprotnom smjeru kao u smjeru vožnje. Zahvaljujući uklonjivom udobnom ulošku za novorođenče, ništa ne može spriječiti ugodne vožnje niti najmanjim putnicima.

Što se tiče sigurnosti, dječja sjedalica i-Size uvjerava svojom naprednom bočnom zaštitom (ASP), školjkom sjedalice koja apsorbira energiju i RECARO patentiranim sigurnosnim sustavom HERO.

RECARO je svakako mislio također na udobnost roditelja: zahvaljujući rotaciji sjedalice za 360 stupnjeva, dijete veoma jednostavno i to u ergonomskom položaju za naša leđa namjestimo u autosjedalicu, odnosno uzmemo ga iz autosjedalice, kada dospijemo na cilj. Jer su također i vaša leđa važna!

autosjedalica-recaro-salia-125-i-size-lifestyle

JEDNORUČNO NAMJEŠTANJE POLOŽAJA ZA ODMOR

Dječja autosjedalica Salia 125 ima različite nagiba položaja za odmor, ne glede na to, da li je dijete pričvršćeno s unutarnjim sistemom sigurnosnog pojasa u 5 točaka ili kasnije sa sistemom sigurnosnog pojasa u 3 točaka.

Položaj za odmor je veoma nagnut unazad i nudi optimalnu udobnost. I, što je tu najbolje za roditelje? Da položaj za odmor možemo postaviti samo s jednom rukom.

autosjedalica-recaro-salia-125-kid-naklon

INTUITIVNO NAMJEŠTANJE U AUTO

Upotreba ISOFIX točaka pričvršćivanja u autu te Isofix potporne noge omogućava jednostavnost, brzinu i čvrstoću namještanja dječje autosjedalice. Salia 125 je izrađena po najnovijim i najstrožim zahtjevima standarda sigurnosti i-Size.

Tri točke pričvršćivanja drže autosjedalicu čvrsto na svom mjestu i absorbiraju energije, koje bi djelovale na dijete u slučaju sudara.

autosjedalica-recaro-salia-125-kid-instalacija-png

DUG PERIOD KORIŠTENJA

RECARO Salia 125 će vas oduševiti s mogućnosti dugog perioda korištenja – primjerna je od rođenja, pa sve do približno 7. godine starosti. Po visini podesivo uzglavlje sjedalice se u potpunosti prilagođava visini djeteta i raste zajedno s njim.

ROTACIJA ZA 360 STUPNJEVA

Zahvaljujući praktičnoj funkciji rotacije, školjku sjedalice okrenete na stranu samo s jednom rukom u jednom potezu, da djecu lakše namjestite u optimalan položaj sjedenja. Vaša leđa će vam biti zahvalna.

ADVANCED SIDE PROTECTION (ASP)

Ugrađena zaštitna krilca se brzo i posve jednostavno otvaraju na strani vrata automobila. Tako u slučaju bočnog sudara absorberi energije smanjuju jačinu udarca, koji bi djelovali na djetetovo tijelo. Kombinacija strukture školjke sjedalice i bočnih krila nude dvostruku zaštitu u slučaju bočnog sudara.

AIR VENTILATION SYSTEM

Svježi zrak svakome dobro dođe. On je u dječjoj autosjedalici Salia 125 osiguran tako, da prolazi kroz otvore na vanjskom dijelu školjke i kroz mrežastu tkaninu u presvlaci, koji omogućavaju neprekinuto kruženje zraka.

To je najviši mogući stupanj udobnosti i dobrog osjećaja. Ne glede na to, da li ćete biti na kratkoj vožnji do bake ili s cijelom obitelji na putu na more – na taj način će mali istraživači za vrijeme vožnje uvijek biti dobro raspoloženi.

Otroški avtosedež RECARO SALIA 125 KID iSize 3

Školjka sjedalice, koja absorbira energije

u slučaju mogućeg sudara, energije se prilikom sudara otpuštaju i apsorbiraju u školjci autosjedalice.

Patentirani HERO sigurnosni sistem

djecu između 40 i 105 cm visine jednostavno i brzo pričvrstimo s korištenjem sigurnosnih pojasa u 5 točaka s patentiranim HERO sistemom.

Sustav HERO sprječava, da bi se sigurnosni pojasevi uvrnuli ili skliznuli s ramena, istovremeno olakšava sigurno i jednostavno pričvršćivanje djeteta u sjedalicu.

Po visini podesiv naslon za glavu s integriranim sigurnosim pojasevima

nudi jednostavno i individualno prilagođavanje rasta djeteta i istovremeno omogućuje ergonomski položaj tijela u sjedalici (od 40 do 105 cm djetetove visine).

Intuitivno jednoručno rukovanje sa sjedalicom

sve važne postavke jednostavno dohvaćamo samo s jednom rukom.

Označen tijek sigurnosnog pojasa

pravilno namještanje autosjedalice i pričvršćivanje djeteta je olakšano sa zelenim oznakama.

Ergonomski dizajn

niži bočni nasloni omogućavaju roditeljima lakše i bolje ergonomsko namještanje djeteta u sjedalicu.

Ugrađen prostor za spremanje sigurnosih pojaseva

jednostavno pretvaranje u sjedalicu sljedeće skupine – sistem sigurnosnog pojasa u 5 točaka pospremimo u konstrukciju sjedalice.

Presvlake koje se mogu skinuti i prati

još jedna značajka koja roditeljima omogućava bezbrižnost: sve presvlake se mogu skinuti i oprati u perilici rublja.

RAZLIKE između modela SALIA, SALIA 125 KID i SALIA 125

Salia

 • Odličan izbor kao napredna autosjedalica nakon “jajeta“
 • Zahvaljujući dodatnemu ergonomskom unutarnjem jastučiću, položaj mališana će u sjedalici biti optimalan
 • RECAROva ergonomska pjena u sjedećem predjelu, koja se koristi u automobilskoj industriji, u potpunosti se prilagođava djetetovom tijelu i osigurava najvišu mjeru udobnosti
 • Memorijska pjena u uzglavnom dijelu sjedalice
 • Praktični gumbi za rotaciju sjedalice se nalaze na obje strane sjedalice – jednostavan pristup i okretanje samo s jednom rukom
 • Nakon završetka korištenje autosjedalice Salia, dijete treba samo još autosjedalicu grupe 100-150 cm (kao npr. Mako Elite 2, Monza Nova 2 Seatfix,…).

Više

autosjedalica-recaro-salia-silent-grey-7-6

Salia 125 KID

 • Bez unutranjog jastuka za manje dijete
 • Nagib sjedalice u suprotnom smjeru vožnje je za 3° veći nego kod modela Salia
 • U sjedećem predjelu nema RECAROve ergonomske pjene
 • Gumb za rotaciju sjedalice se nalazi na prednjem dijelu Isofix podnožja
 • Nakon završetka korištenja autosjedalice Salia 125, dijete također treba još i autosjedalicu grupe 125-150 cm (kao npr. Mako Elite 2, Monza Nova 2 Seatfix,…), ili samo “booster bez naslona“, koji sa stajališta sigurnosti u autu nije optimalan izbor (dijete nema bočne zaštite ili oslonca, kada zaspe).

Više o modelu Salia 125 KID

autosjedalica-recaro-salia-silent-grey-7-6-png

Salia 125

Potpuno ista autosjedalica kao Salia 125 KID, osim što ima ta još dodatni unutarnji jastuk za novorođenče.

autosjedalica-recaro-salia-125-silent-grey-7-6

TEHNIČKI PODACI

UN R129/03 (i-Size)
44 / 49 / 61 cm
od 40 do 105 cm visine (preporučljivo).
od minimalno 76 cm do 125 cm visine.
Boje na slici se mogu razlikovati od originala.
Molimo vas da uzmete u obzir, da je navedena dobna skupina samo smjernica, koja se temelji na prosječnim vrijednostima i ne ograničava niti jamči vrijeme korištenja.
autosjedalice RECARO Salia 125 i-Size Isofix baza umetak za novorođenče

MONTAŽA SJEDALICE I VEZIVANJE DJETETA

zašto-izabrati-recaro-juraj-šebalj
zakaj-recaro-udobje-monza-png
zašto-recaro-salia-varnost
zašto-recaro-zabava-sound

Zašto izabrati RECARO?

Sigurnost, ergonomija i udobnost. Tri ključne značajke branda, koje su zapisane u njegovom DNK već više od 110 godina. RECARO je sinonim za kvalitetu i inovativnost te brend, koji također ima istinsko povjerenje mnogih hrvatskih roditelja – neka njihove dječje autosjedalice i kolica oduševe također i Vas!

Ergonomija

RECARO ergonomski pristup znači, da djeci svaki put omogućimo najbolju moguću vožnju, a da pri tome ne ugrožavamo njihovu maksimalnu sigurnost te dizajn dječjih autosjedalica i kolica.
U suradnji s ortopedima i fizioterapeutima su izradili te dizajnirali proizvode, koji osiguravaju optimalan oslonac za leđa Vašega djeteta, kako za vrijeme sjedenja u kolicima, tako u autosjedalici za vrijeme vožnje.

Kada se radi o sigurnosti, nikada ne rade kompromise

U RECARO DNK je već više od 110 godina. Ne rade na način i samo zato, da bi ispunili standarde, već teže k najboljem. Sigurnosti Vaše obitelji ne vide samo kao standard, koji je potrebno ispuniti. Sigurnost je za njih jedina karakteristika, koja je na kraju uistinu važna.

U sinergiji sa sigurnošću

Zahvaljujući ugrađenim zvučnicima i džepu za uređaj u većini većih autosjedalica, Vaša će se djeca za vrijeme vožnje zabavljati i tako će im također duža vožnja na putovanju postati kraća: mogu se nasloniti prema nazad i slušati najdraže priče i pjesme, u međuvremenu dok njihova glavica ostaje sigurna u uzglavlju autosjedalice.

Tražilica autosjedalica

Naš Hepi Pomoćnik pomoći će vam odabrati najprikladniju autosjedalicu za vaše potrebe.

O nama

Proizvođači:

RECARO
Besafe

Korisni blog postovi

Kako po zimi namjestiti dijete u autosjedalicu?

Debele zimske jakne i kombinezoni ne spadaju u dječju autosjedalicu! Kako zimi sigurno voziti dijete u autosjedalici, a da mu još bude toplo? Pročitajte >>

Ideje za zabavu na duljim vožnjama

Kako začiniti dugu obiteljsku vožnju da u autu ne bude plakanja i nervoze? Pročitajte naše ideje i savjete >>

Ususret proljeću s kišobran kolicima!

Dani su nam sve duži, temperature sve ugodnije, puni smo optimizma i to nas vuče van na svježi zrak. Čini se da je sve lakše, au proljeće takve postaju i šetnje s kolicima! Kakva kolica odabrati da šetnja bude lagana, prtljažnik slobodan i za druge stvari, a udobnost za mališana i roditelje zagarantirana? Pročitajte >

Recenzija RECARO Celona i Sadena

Pročitajte iskustvo korištenja dječjih kolica RECARO Celona i Sadena blogerice Strollerice koja je temeljito stestirala oba dva modela >

Na mirno putovanje s bebom

Vožnja s djetetom u automobilu može biti posve drugačija od svih vožnji, na koje ste bili naviknuti, prije nego što ste postali roditelji. Pročitajte nekoliko naših savjeta za smirenije, zadovoljnije i sigurnije putovanje, kako za vas, tako i za bebu! >>

Proizvod je dodan u usporedbu.
  Košarica
  Vaša košarica je praznaIdi natrag