Održavanje dječjih kolica

Blato, prašina, snijeg i sol - ako želimo, da kolica dugoročno ostanu lijepa i funkcionalna, prava odluka bi bila ta, da im svakih nekoliko mjeseci ili barem krajem zime i ljeta priuštimo kućni SPA tretman.

description

Vjerojatno se sjećate, kako ste pažljivo birali dječja kolica mjesecima prije dolaska Vaše bebe na svijet? Zasigurno ste pretražili cijeli web, raspitivali ste se kod prijatelja i poznanika te neumorno trčali po trgovinama, kako bi pronašli odgovarajuća dječja kolica, ona koja bi bila idealna za vas.

Osim funkcionalnosti, zasigurno ste nekolicinu vaše pažnje namijenili vizualnom izgledu kolica. U današnje vrijeme, kolica su postala pravi moderni dodaci, koji upotpunjuju stil mladih roditelja.

Povjerite nam se, kako su izgledala vaša dječja kolica, kada ste ih kupili te prvi put sastavili? Miris po novim, svjetlucavi okvir i prekrasna boja tkanine, koju ste tako dugo birali.

Kako li kolica izgledaju u vašoj današnjici i svakodnevnom životu? Da li ih s ponosom fotografirate na šetnjama i fotografije dijelite sa svojim virtualnim prijateljima na društvenim mrežama?

Ako ste odabrali RECARO dječja kolica, uvjereni smo, da ste ih zbog njihove funkcionalnosti već koristili u najrazličitijim okruženjima, na terenima i kada ste se našli u različitim izazovnim situacijama. Glavna zadaća kolica je naime ta, da vašem mališanu i cjelokupnoj obitelji olakša otkrivanje svijeta, da pojednostavi svakodnevne zadatke i povremena putovanja.

I, ako želite da budemo iskreni, tijekom prve godine života djeteta, dječja kolica su s vama na svakom koraku. S njima stvarate najdragocjenije trenutke u svom životu i sasvim je normalno, da te uspomene u obliku mrlja i flekica, također i zakrpa ostanu na dječjim kolicima.

Ako želimo, da kolica dugoročno ostanu lijepa i funkcionalna, prava odluka bi bila ta, da im svakih nekoliko mjeseci ili barem krajem zime i ljeta priuštimo kućni SPA tretman. Nakon završetka zime, zato što se zimi dosta vozimo po snijegu, mokrim cestama i zasoljenim pločnicima.

Na kraju ljeta, zato što su tijekom sušnog ljetnog vremena staze veoma često prašnjave, što ostavlja tragove na kotačima, konstrukciji kolica i tkanini.

Dakle, preporučujemo da najmanje dva puta godišnje generalno očistite kolica, tako kao što očistimo stan, operemo automobil ili kada si priuštimo osvježenje svoje frizure ili boje u frizerskom salonu.

Isto tako, temeljito čišćenje preporučujemo prije nego što ih prestanete koristiti te ih pospremite za eventualni budući dolazak novog obiteljskog člana, koji će koristiti “stara“ dječja kolica.

Na koji način ćemo pristupiti postupku čišćenja?

Skinemo kotače, očistimo s vlažnom krpom, prebrišemo također i okvir te pričekamo, da se sve osuši i obilno pošpricamo sa silikonskim sprejom ili
WD40 te zatim obrišemo ostatke.

Naravno, potrebno je očistiti i tkaninu sjedećeg dijela dječjih kolica.

Na tim mjestima se često nakupe tragovi hrane, različitih napitaka i blata od cipelica malih nogica naših najmlađih, koje su prethodno veselo skakutale po livadi ili šumi, a zatim su umorne zaspale u kolicima.

Kod RECARO kolica, zahvaljujući materijalu tkanine čak možemo one najlakše madeže ukloniti samo s vlažnom krpom i tako svakodnevno brinemo za čistoću. Što je još bolje, tkaninu možemo također skinuti i oprati (ručno ili u stroju na 30 stupnjeva Celzijusa) i osušiti na zraku.

Tako jednostavno i lagano! Čista kolica su spremna na novu sezonu, istraživanje i otkrivanje novih staza ili na novog člana obitelji, da ga odvedu u svijet avantura.

Dopustite nam, da vam otkrijemo još i trik iskusnih roditelja: malo veća djeca jako uživaju, ako ih uključimo u kućanske poslove. Pripremite manju vlažnu krpu također za njih i pokažite, kako mogu pomoći očistiti (svoja) kolica.

Možda će čišćenje trajati nešto duže nego da to radite sami i možda ćete koji korak morati ponoviti više puta, ali zabava će biti osigurana i zajamčena. Dvije muhe jednim udarcem!

Da li želite više korisnih savjeta?

Naručite se i prijavite na naše e-vijesti, gdje za vas pripremamo zanimljive sadržaje i korisne savjete, koji će olakšati svakodnevnicu.

Za Hepi mališane i roditelje!

Proizvod je dodan u usporedbu.
close
    Košarica
    Vaša košarica je praznaIdi natrag
    Preporučujemo