Kako izabrati dječju autosjedalicu?

Kupovina nove dječje autosjedalice može biti veliki izazov za roditelje. Ponuda na tržištu je raznolika, na raspolaganju su autosjedalice svih cjenovnih klasa i također ranga kvalitete. Dodatno, zbrci pripomažu još i poplave (istinitih i neistinitih) informacija, marketing kampanje, akcije i trendovi, koji se stvaraju na društvenim mrežama.

Kako dakle izabrati pravu?
Najprije, da naglasimo to, da ne postoji jedna i jedina najbolja autosjedalica na tržištu. Jer ono što je dobro za vaše prijatelje, susjede i vašu najdražu mamu blogericu, možda neće odgovarati vama, vašem mališanu i vašem životnom stilu.
Započnimo, zato na samom početku sa sljedećim:

Ključna pitanja

Kao što je već bilo spomenuto, najprije se zapitajte, o svojim stvarnim potrebama za dobnu skupinu, veličinu i visinu djeteta te za koju upotrebu je svrha kupovine autosjedalice. Nemojte imati na umu i razmišljati samo o trenutnim situacijama, već pomislite također i nekoliko godina unaprijed, u budućnost.

Da li će se upotrebljavati na dužim ili kraćim vožnjama? Da li ćete ju često premještati iz jednog u drugi auto? Želite li dijete voziti u obrnutom (suprotnom) smjeru vožnje ili okrenuto prema naprijed? Da li ćete u prvim mjesecima upotrebljavati također i “jaje“? Da li vaš automobil ima mogućnost namještanja s Isofixom ili ne? Koliko godina ćete upotrebljavati pojedinačnu autosjedalicu? Da li ćete ju kroz nekoliko godina upotrebljavati drugačije? Da li ćete u njoj kasnije voziti braću i sestre te starijem djetetu kupiti novu ili će sjedalica ostati s djetetom kroz cijelo vrijeme upotrebe?

Tek kada odgovorimo na ova i brojna druga pitanja, izbor ćemo moći suziti na nekoliko najprikladnijih modela za vaše potrebe.

Certifikati i nagrade 

Kao pomoć prilikom odabira autosjedalice, mogu biti različiti certifikati i nagrade, koji svjedoče o kvaliteti i sigurnosti pojedinačne sjedalice. Certifikati neka vam budu svakako kao pomoć, ali ne i jedini kriterij kod kupovine. Neke certifikate i nagrade imaju sve autosjedalice, jer je tako propisano zakonom. Raspitajte se te saznajte, kakve rezultate je odabrana autosjedalica postigla na testiranjima sigurnosti i za svoje dijete svakako izaberite samo najbolje.

Probajte uživo

Iako se u posljednje vrijeme trend sve više okreće u smjeru internet (online) kupovine, preporučujemo vam, da autosjedalicu prije kupovine barem jednom pogledate također i uživo.

Svakako savjetujemo razgovor s odgovarajućom osobom, dakle kvalificiranim i stručnim prodavačem, koji će znati zajedno sa vama, potražiti najbolje rješenje za vas i vaše dijete.
S veseljem vam mogu savjetovati naši savjetnici, koji imaju više od 30 godina iskustva iz područja sigurnosti djece u automobilu i to također putem telefona (091 53 53 143) ili preko e-maila (info@hepikids.hr), chata ili socijalnih mreža.

Obratite nam se sa povjerenjem, kontaktirajte nas i pomoći ćemo vam izabrati najprikladniju dječju autosjedalicu za vašeg mališana!

Da li želite više korisnih savjeta?

Naručite se i prijavite na naše e-vijesti, gdje za vas pripremamo zanimljive sadržaje i korisne savjete, koji će olakšati svakodnevni obiteljski život.

Za Hepi mališane i roditelje!

Proizvod je dodan u usporedbu.
    Košarica
    Vaša košarica je praznaIdi natrag